Kunst

Wat is kunst? Kunst maakt de tongen los ; mooi, lelijk , duur , slecht of goed en meer....

Men vindt er wat van. Ik heb dus een boeiend beroep waarbij de kunstenaar de kijker aan het werk kan zetten of in beroering kan brengen. Het maken van kunst doet ook veel met je als kunstenaar ; je laat het achterste van je tong zien....en komt in gesprek met jezelf , opent jezelf , kortom kunst speelt een rol in het leven.

Monoprint

Een monoprint is een eenmalige zeefdruk . Deze techniek heb ik min of meer toevallig uitgevonden door tegelijk met alle kleuren de inkt op de zeef te gooien. De verf mag niet te dik zijn, anders gaat ie niet door de zeef, en niet te dun, anders krijg je alleen maar vlekken op je papier. Het is een intuïtieve techniek . als de inkt in de zeef zit kan je het niet meer veranderen. Je moet ook snel werken anders droogt de inkt op in de zeef. Als al het gaas bedekt is met inkt , druk je de inkt door de zeef met een rakel. Gauw de zeef optillen, schoonmaken en dan pas kijken wat er op je papier staat dat onder je zeef lag. Je kan dus maar een afdruk maken omdat na het rakelen je voorstelling weg is. Ik noem deze techniek ook wel geschilderde grafiek vanwege het grafische karakter. Er ontstaat ook vaak diepte vanwege de dikte van de laag inkt die op de zeef lag. Een soort optisch effect. Omdat ik in het begin veel Geisha's schilderde zocht ik naar een Japanse naam voor deze techniet omdat ik monoprint geen goede naam vond. ( de naam monoprint wordt ook gebruikt bv. bij het schilderen op een glasplaat ) Ik kwam uit op Iro Shun Mi Waku ; wat betekend ; kleur, beweging, fantasie en gevoel.


vrouw
Dansende bruid
Hindoestaanse danser
Eendje in Parijs
Sint Maarten
Vrouw

Acryl

Het schilderen met acryl gaat sneller dan met olieverf. Ook droogt het onder je kwast vandaan. Toch werk ik zelf het liefst met olieverf op waterbasis. De kleuren zijn zo helder en de droogtijd net zo goed. En met waterbasis ben je ook van de oplosmiddelen af. Voor workshops gebruik ik wel acryl omdat dat makkelijker is.


Afrika
Clown
Aarde
Tijgertje

Olieverf

Vroeger maakte ik monoprints omdat dat een geweldige techniek was ; origineel en dynamisch. Ik ben ermee gestopt omdat het zeefdrukraam waarmee je werkt schoongemaakt moest worden met shellsol en dat was knettergiftig. Daarom was ik overgestapt op olieverf. Eerst op oliebasis en de laatste tijd op waterbasis. Droogt lekker snel. Vandaar dat er geen monoprints meer bijkomen. Ik heb nog wel geprobeerd om met zeefdrukinkt op waterbasis te werken, maar dat gaf niet hetzelfde resultaat. Verre van dat ...

Daarom nu olieverf. Dat geeft een heel ander resultaat. Het is altijd goed om te vernieuwen. 


Indiaan
Clanmother
Meisje
Man en vrouw
Ontmoeting
Venus
moeders en dochters
Koto Missies
MasaÏ

Mozaïek

Het mozaieken is ongeveer 25 jaar geleden toevallig ontstaan. Mijn buurman maakte Tiffany lampen en had daar afval van. Ik mocht het hebben. Niemand mozaiekte toen nog, dus ik moest alles zelf uitvinden ( weer). Er was zelfs nauwelijks geschikt voegmateriaal. De markt is enorm uitgebreid nu. Het is zalig om met glas , stukje voor stukje iets moois te maken. Het is net puzzelen.


Clanmother
rond mozaïek
specht
Reiki symbool
Engel
Uil
Levensboom
Tuin der lusten
Tov Meod
Medicijnwiel
Haan

Wünderkammer

Wat is een Wünder kammer? Het is een soort kabinet. Een wonderkamertje waar je een eigen wereld in laat zien. Voor de gemeente Oude ijsselstreek kregen een aantal kunstenaars de opdracht om een serie wünderkammers te maken. Deze werden als relatiegeschenken ad random kado gegeven door de gemeente.


onderweg
Vogel
Stairway to heaven
Oopje en Marten
Natuur
Op reis

Adres


Kerkstraat 4
6971 AE Brummen

Email


Telefoon